Voda- prvi deo

voda

 

Kada sam pre dosta godina, šetajući gradom, ispred Mašinskog fakulteta slučajno obratila pažnju na papirni oglas na drvetu, nisam znala da ću to veče imati jedinstvenu priliku da vidim čoveka koji je inspirisao hiljade ljudi širom planete. Nikada nisam pre toga čula za njega, pisalo je da se radi o nekakvim porukama vode a gost je bio, pogađate- čuveni dr Masaru Emoto. Malo sam se dvoumila da li da idem ili ne i da nisam otišla- kajala bih se do kraja  života. Ali, pošto toliko volim vodu, ipak sam otišla. SKC je bio dupke pun i ono što je sledilo bila je fascinatna priča o vodi. Tada sam, prvi put i videla magične fotografije kristala vode. Pored onih opšte poznatih, nekoliko mi je ostalo u sećanju. Jedan kristal je napravljen na osnovu fotografije majke slonice i njene bebe slončeta. Sam kristal je bio prelep i unutar sebe je imao jedan manji, kao da ga je štitio od nečega, upravo kako je i slika izgledala. Slika drevnog šintoističkog  hrama dala je kristal čiji je gornji deo ulubljen, na isti način kao što taj hram ima tradicionalan, ukošen krov sa krajevima usmerenim ka nebu. Dr Emoto je pravio fotografije kristala vode energizovane rečima. Reč hvala je bila napisana na različitim jezicima, svaki kristal je bio savršeno pravilan i lep a ono što ih je razlikovalo po obliku i dizajnu na neki način je odražavalo suštinu naroda i jezika na kome je napisana. Posebno mi se svideo kristal reči hvala na arapskom jer je imao neke elemente arabeske, a ja jako volim istočnjačku umetnost. Kada sam videla hvala na srpskom, srce mi je zadrhtalo. Čist, jasan, oštar dizajn, ono što takođe volim, a i što odražava duh naroda kome pripadam. Najlepša slika mi je, ipak, kristal reči anđeo, nije ni čudo što ove fotografije dirnu duboko u srce kada ih gledamo.
Dr Emoto je tada ispričao priču o isceljenju vode u zagađenom jezeru u Japanu koju su učinili budistički monasi višesatnim molitvama. Ne znam da li je to ironija sudbine ili samo opomena čovečanstvu, ali mnogo godina kasnije, strahota koja se desila u Fukušimi, u Japanu, donela je još jednu poruku vode, ovoga puta strašnu. Posledice smo imali prilike da gledamo i gledamo ih još uvek. Ali malo šta  preduzimamo… Ovo predavanje je za mene bilo inspiracija ali je postavilo i mnoga pitanja:

-Da li čovek sam može nešto da uradi po pitanju očuvanja vode?

-Da li može, na neki način da popravi ono što je već uništeno?

-Da li sebi možemo, na neki način napraviti kvalitetniju vodu a da to nije preskupo ili prekomplikovano?

Godinama proučavam vrlo praktične metode za energizovanje vode. Moram priznati da sam sve i svašta probala. Evo čega mogu da se sada setim a možda je bilo još nečega:

sunčanje, zaleđivanje vode, sunčanje u obojenim flašama, tretiranje magnetima, držanje na kristalnoj podlozi, držanje na purpurnoj Teslinoj pločici, držanje ispod makete piramide, filtriranje vode, držanje kristala u vodi, strukturisanje vode….

Ono što sam zadržala kao praksu jesu četiri metode: sunčanje vode, držanje ispod piramide, strukturisanje vode i držanje kristala u vodi. Kod tih metoda sam videla pozitivne promene u kvalitetu vode i uticaju na zdravlje. Ostale sam odbacila jer nisam videla neke promene. To ne znači da te metode nisu dobre ali ja nisam koristila nikakva merenja niti objektivne testove, rukovodila sam se isključivo subjektivnim osećajem- da li je voda kvalitetnija i da li mi prija.

emoto

Anđeo

Osunčana voda

Za osunčavanje vode sam dobila inspiraciju u knjizi Vladimira Megrea-Anastasija. U teglu od 3l sipam filtriranu vodu. Koristim filtere sa aktivnim ugljem za tvrdu vodu. Na teglu stavim papir, odnosno papirni filter za filter kafu okrenut naopačke i preko njega stavim gumicu da ga drži. Papirni filter služi zaštiti od prljavštine i prašine. Ja moju teglu držim na klimi, pošto nemam terasu i na spratu sam. Ko ima prilike i živi u čistoj sredini, treba teglu da stavi na zemlju i drži otvorenu posudu sa vodom da sunce direktno prolazi kroz vodu. Ovo je moguće raditi preko cele godine kada ima sunca, ali primetne, lekovite efekte imaćete samo leti. Teglu treba držati do sumraka i voda će biti vrela. Čim se smlači, otprilike posle sat vremena, može se piti. Ova voda je melem za kožu, kosu, želudac i creva. Mekana je i ja za sat-dva popijem skoro celu teglu vode, takođe se i umivam njom dok je topla ili mlaka. Osećaj je kao da vas neko ispira iznutra. Smiruje želudac i stimuliše probavu, izaziva jako znojenje, te se izbaci puno toksina preko kože. Kada se koristi za ispiranje kose, ne treba koristiti balzam za kosu jer je kosa svilena i meka. Kada se ohladi, odlična je za zalivanje biljaka. Ovaj efekat nisam primetila kada koristim osunčanu vodu zimi, koliko god da ima sunca, valjda nema dovoljno energije.

osuncana voda 2

Piramidalna voda

U kući imam malu maketu piramide napravljenu od jakog kartona i ona je, zapravo umanjeni model Keopsove piramide. Ispod ove piramide držim flašice sa vodom i nakon nedelju, dve dana stajanja ispod piramide, voda se može piti, tj.vidljivi su efekti. Ova voda je neverovatno pitka i izuzetan je diuretik, odlično ispira bubrege, lekovita je za želudac. Jedina mana joj je što je efikasan diuretik, pa ćete juriti u toalet ako je pijete napolju:).

 

Strukturisana voda

O strukturisanoj vodi sam čitala još pre nekoliko godina na netu, ali izgleda da razni autori pod tim pojmom podrazumevaju različite stvari. Uprošćeno, to je voda koja se sa planine sjuri preko kamenja, pravi vrtloge, nema nikakvu informaciju u sebi, jednostavno rečeno zdrava je i čista. Postoje nekakvi uređaji koji čiste vodu na različite načine, ja sam našla na You Tube jednostavan način da se vodi da taj kvalitet. Izgledalo mi je malo besmisleno da prelivam vodu preko klikera ali sam se ipak bacila u investiciju od 150 dinara u kineskoj radnji i dobila za uzvrat gomilu klikera. Nisam ništa u vodu dodavala, dobro sam oprala klikere, stavila slamčicu u levak (viri nekih 2cm iz levka), dodala klikere i sve to stavila u teglu. Na snimku žena koristi plastične kanistere, ja sam koristila dve obične tegle jer je staklo, za razliku od plastike, neutralno. Pretakala sam 4 do 6 puta, iz jedne tegle u drugu i to je sve. Ova voda zaista ima drugačiji ukus, tvrđi i oštriji nego ona koja nije išla preko klikera. Klikeri u ovom slučaju, prave vrtloge i gotovi uređaji takođe imaju kuglice u sebi. Možete na You Tubu naći brojna tehnička rešenja, ko se i malo razume u to, za razliku od mene:). Ova voda je dobra ako ste dehidrirani, zateže kožu i blagotvorno utiče na probavu.

klikeri 1-horz

 

Ovaj članak je posvećen dr Emotu koji nas je napustio 2014. god. Hvala mu što je doneo lepotu i nadu u ovaj svet.

No Comments Yet.

Leave a Reply