Paida & Lajin

Majstor Hongchi Xiao je nekada bio bankar, pisac, kreativan čovek i, pre svega, čovek sa vizijom. Napustio je bankarstvo na svoj 40 rođendan i dosta godina proveo sa različitim majstorima tradicionalnog lečenja na Tibetu i Kini. Zanimale su ga tehnike isceljivanja koje su besplatne, koje svako može da primenjuje i koje nemaju štetnog dejstva. Ponovo je otkrio svetu i popularisao ih, dve drevne tehnike, La-jin i Paidu.

La-jin je tehnika koja se pokazala efikasnom kod bolova u leđima i blokiranim meridijanima i zapravo je neka vrsta istezanja. Neke vežbe koje su objašnjene u klipu izgledaju dosta zastrašujuće i, moram da priznam, ne bih ih radila bez kvalikfikovanog instruktora. Druge vežbe, kao ona stojeća ili čučeća, potpuno su  bezbedne i mogu ih svi raditi bez bojazni.
Paida je tapkanje ili pljeskanje meridijana, posebno izlaznih tačaka na stopalima i rukama, plus unutrašnje strane laktova i kolena. Na ovaj način se pokriva 12 glavnih meridijana i oni tako postaju prohodni za Qi. Ovo je potpuno holistički pristup zdravlju, gde se fokusiramo na zdravlje i sposobnost organizma da pokrene proces isceljenja, a ne na bolest kao takvu. Svaka bolest je kombinacija smanjene prohodnosti više meridijana, tako da suština ove tehnike samo-pomoći jeste da održavamo sopstveni sistem u dobrom stanju a ne da pojedinačno tretiramo bolesti. Kada se stimulišu ove tačke, prljava, stagnatna energija izlazi na površinu i izgleda kao podliv. Takođe, kada se intezivno primenjuje, čiste se i stare traume i može se pojaviti bol, groznica, znojenje, tipični simptomi detoksa. Paida se pokazala efikasnom u izrazito visokom procentu (80-90%) kod sledećih bolesti: visok i nizak pritisak (stimuliše se unutrašnjost lakta, meridijan srca), dijabetes, problemi sa prostatom, problemi jetre i bubrega, zatvor (pljeska se gornja površina dlana 10 minuta intezivno-vrlo efikasno, potvrđeno:(). Paidu možete sami raditi a slabim i bolesnim osobama neophodan je duži i nežniji tretman. Sama tehnika, u drevna vremena, korišćena je za brži oporavak nakon povreda. Za sve one koji bi radili ove tehnike i želeli šire znanje, majstor Hongchi Xiao drži seminare širom sveta.

O samom sistemu možete pročitati više Paida-and-Lajin-Self-Healing-Abridged-Version-English

www.paidalain.com

 

No Comments Yet.

Leave a Reply