Čudotvorna lekovita supa Tateišija Kazua

miracle-vegetable-soup-for-health-001-small Na čudotvornu supu Tateišija Kazua naletela sam slučajno, bazajući po nekim sajtovima o kineskoj medicini. Tateiši Kazu je Japanac čiji su otac i brat umrli od kancera od koga je i on oboleo. Nakon hirurške intervencije pojavile su mu se metastaze na plučima i on je tada počeo da proučava tradicionalnu medicinu. Ispitao je, navodno, 1500 biljaka i napravio selekciju koja ga je dovela do čudotvorne supe. To je blago alkalna supa koja sadrži svih pet elemenata tradicionalne medicine : zemlja, voda, metal, drvo i vatra. Tom supom je izlečio najpre sebe a kasnije i hiljade ljudi. Iz zahvalnosti, oslovljavali su  ga sa Dr. Tateishi Kazu, ali on nije bio lekar već taksi vozač. U jednom momentu je čak bio i uhapšen zbog širenja nadrilekarstva. Malo je podataka na netu, verovatno se na japanskim sajtovima može pronači više . Zanimljivo je da su recepture za čudotvornu supu i čaj od braon pirinča prenosili od usta do usta uglavnom kineski herbalisti te je ovako i dospela na internet.
Za supu je potrebno :

  • koren daikona – 450 gr
  • lišće daikona – 225 do 280 gr
  • šargarepa – 225 do 280 gr
  • svež koren čička – 225 gr
  • 3-5 šitake pečurke

Umesto svežih, mogu se koristiti i rehidrirane pečurke koje su sušene na suncu, ako se koristi sušeni koren čička, koristi se samo jedna četvrtina svežeg, što znači nešto više od 50 gr. Za kuvanje se koristi samo posuđe od stakla ili nerđajućeg čelika. Povrće se ne guli, samo se opere i isecka, nalije se tri puta većom količinom vode i pusti da proključa, smanji se plamen i kuva na tihoj vatri dva sata. Tečnost se procedi a supa pije dok je topla. Višak mora čim se prohladi da se stavi u teglu u frižider i sutra se podgreje. Supa se pije sama, treba praviti pauzu što se tiče drugog jela i pića, nikako ne uzimati sa proteinskom hranom a ako se čaj i supa piju zajedno, poništiće dejstvo jedna drugoj. Supa se pije u količini jedne do tri šolje, teži bolesnici moraju pažljivo početi sa manjim količinama zbog čišćenja koje izaziva:  znojenje, čišćenje creva, osip, pojačano mokrenje. U zavisnosti od bolesti i stanja organizma supa se pije par nedelja ili više meseci. Korisna je kod sledećih oboljenja: reumatizma, dijabetesa, kancera, bolesti kože, jetre, bubrega, hormonskih problema, menopauze, katarakte i dr. Ako se piju i lekovi zapadne medicine, mora postojati pauza od dva sata pre nego se uzme supa ili čaj, ako se koristi biljna terapija, dovoljno je sat pauzirati.

supa 2

Čaj od smeđeg pirinča

sirov pirinač

Čaj od smeđeg pirinča je odličan diuretik i čistač bubrega, preporučuje se obolelima od dijabetesa, kancera, za smanjenje visokog krvnog pritiska i za opšte čišćenje. Koristi se integralni pirinač u količini od 300gr. Pirinač se prepeče, ali ne da gori, treba da dobije tamno braon boju kao na slici. U lonac od nerđajućeg čelika stavite 2 litra vode, kada provri ubacite šolju pirinča koji je ohlađen, pustite da kuva 5 min i onda procedite vodu. Opet zakuvati novih 2 litra vode i opet kuvajte 5 min onaj isti pirinač koji ste već kuvali. Procedite i tu tečnost, ohladite i pomešajte sa prvom. To je čaj i višak se čuva u staklenim bocama u fržideru. Pije se između jedne do tri šolje dnevno. Ovo je velika količina, ako se kuva za jednu osobu, smanjiti sve količine na pola. Opet da naglasim, mora se praviti vremenska razlika od pola do sat vremena između čaja i supe. Ako se pije samo po šolja supe i čaja dnevno to nije neki problem. I supa i čaj su blagog ukusa i ne sme se u njih dodavati ništa drugo. Sam skuvani pirinač ima jako lep ukus, dinstala sam ga sa povrćem. Povrće iz supe je neupotrebljivo tako da sam ga bacila jer gorči zbog pomešanih ukusa.

brown-rice-tea-for-health-002-small

Ovaj detoks sistem sam probala letos ali sam samo jednom uspela da nađem daikon sa lišćem, koristila sam suvi koren čička ali to nije isto što i svež, to tek sada vidim kada imam svež koren koji sam kupila u bio radnji. Letos sam samo nedelju dana pila čaj i supu a sada sam, pošto imam potrebe za nekom toplom detoks supom napravila nešto slično od onoga što mogu da nađem. To nije isto kao Tateišijeva detoks supa, ali prija zimi i čisti organizam. Umesto šitake gljiva ubacila sam komad reišija jer mi čaj od reišija jako prija a šitake baš ne volim. Ubacila sam peršunov list da bude zastupljena zelena boja i ubacila koren celera jer ga volim u supi a pošto ne jedem mesnu supu, ovo mi je neka zamena. Sve ostalo sam kuvala kao u originalnom receptu.

corba final

Evo i korisnih linkova sa opširnijim opisima, savetima i iskustvima sa ovim sistemom lečenja:

http://happyhomemaker88.com/2010/01/06/life-extension-miracle-vegetable-soup-brown-rice-tea-for-treating-cancer-high-blood-pressure-diabetes-for-skin-rejuvenation-slowing-aging-process-other-illnesses/

http://stonewellacu.blogspot.rs/2012/07/the-dao-provides.html

No Comments Yet.

Leave a Reply