Prirodni antidepresiv

 

Mnogo godina pre nego sam otkrila Bahove kapi i cvetne esencije,  kad god bih bila uznemirena nečim uzimala bih kesicu vanilin šećera i direktno sipala sebi u usta, onako, kao praškasti lek što uzimaju  neki ljudi. Vrlo brzo, nakon par minuta bih se smirila i opustila. Nikada nisam nikoga videla da to radi, nigde nisam to čula niti pročitala. Ovo sam radila potpuno instiktivno i godinama sam pokušavala da nađem vezu između arome vanile koja se nalazi u kesici  vanilin šećera i mog stanja. Drugarica me je pitala da li imam neka lepa sećanja na sladoled od vanile, vanilice, sutlijaš ili slatko. Imam, naravno, kao i svi drugi na Balkanu ali ništa posebno. Otkad znam za sebe, jedino sam ja u porodici volela egzotične začine ali mi nikada nije palo na pamet da pojedem kašičicu muškatnog oraha ili karija da se smirim, uvek samo vanilu. Bukvalno sam decenijama  tražila tu vezu i uvek, po svim sistemima (ishrana po krvnim grupama, ajurveda..) je ispadalo da mojoj konstituciji vanila ne prija i da bi trebalo da je izbegavam u ishrani. Možeš misliti:) Nikada mi nije ni palo na pamet da poslušam ove preporuke. Iznenada, u nekih mesec dana, naletela sam na dve informacije o vanili. Na stranici koja se bavi duhovnošću i anđeoskim energijama pisalo je da je vanila biljka koja se  po predanju vezuje uz Arhanđela Azraela. Arhanđel Azrael se pak vezuje za smrt ali i situacije duboke transformacije i početka novog života. Uvek je tu da nam pomogne kada nam treba vodič i  utešitelj u  teškim situacijama. Njegova boja je krem  a biljka vanila.   Ova informacija mi je otvorila oči, ta kesica vanile je stvarno imala utešiteteljski efekat na mene a krem boju vezujem za nešto toplo, meko i  umirujuće, kao ćebence za bebe.

Drugu informaciju o vanili dobila sam od herbaliste Tonija (Tony Pantalleresco) čiji klip delim. Toni je savremeni alhemičar, iscelitelj, Proka-pronalazač a pre svega ekolog i anti-globalista. Na njegovom nalogu i sajtu možete naći uputstva o pravljenju jodne tinkture, detoks obroka, proteina za vežbače, anti-nano zaštite za svoju sobu i koječega drugog. On u ovom klipu koristi  recepturu za prirodni antidepresiv. Vrlo je jednostavna i sadrži prirodan med kao medijum, vanilu kao aktivnu materiju i mleveni crni biber koji je nosač informacije. On sve sastojke stavlja u blender i blenduje dok ne dobije homogenu tečnost. Ja nisam koristila blender jer se tečnost zbog vibracija dosta ugreje a nisam želela da grejem med. Prirodan med sa puno voska sam neko vreme držala na TA peći dok  nije postao tečniji. Pomešala sam ga sa crnim biberom i mlevenom vanilom. Za ovaj recept sam imrovizovala i koristila:

  • 1/4 čajne kašičice mlevenog crnog bibera
  • 2 kašičice Tahiti mlevene vanile
  • 200gr meda

Na štampanom receptu koji se vidi na početku klipa, mešaju se:

  • 1/4 čajne kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica mlevene vanile
  • 3 supene kašike meda

Na snimku se vidi da Toni koristi namirnice odokativno, ne meri ih i na jednom mestu čak kaže da treba probati i eksperimentisati sa odnosom meda, bibera i vanile.

Začine sam kupovala u Čumićevom sokačetu u Beogradu-Spice Up Shop a med kupujem preko 30 godina od pčelara Radomira Babića na Bajlonijevoj pijaci i verujem da je to najbolji med na svetu:). Svi sastojci se pomešaju i dnevno konzumiraju jedna do tri kašičice. Ovo uopšte nije teško jer preparat ima divan ukus. Kada pomešate samo vanilu i med preparat ima ukus neke starinske bombone i jako je sladak. Kao da je med nekoliko puta slađi nego inače, bez vanile i to me je baš iznenadilo. Na kraju krajeva, valjda se vanila zato i ubacuje u poslastice. Ako nekoga brinu kalorije, kako se radi o jakoj namirnici intezivne arome, dovoljno je uzeti espreso kašičicu ovog preparata. Ja, koja stvarno volim med, i da hoću ne bih mogla da pojedem punu čajnu kašičicu ove mešavine, toliko je intezivna.

Ova mešavina stimuliše život i životnu silu, Toni za nju kaže da je antidepresiv, afrodizijak i generalno podiže duh i telo. Zanimljivo mi je bilo iskustvo žene koja je nakon 6 meseci redovne upotrebe potpuno izašla iz depresije. On takođe preporučuje i korišćenje lugolovog rastvora, tj.joda, kao i vitamina B3, B5 i B12 ako postoji njihov manjak u organizmu.

Osim što je ovoliko koristan, ovaj preparat je, kao retko koji mnogo lep i ukusan.

Uživajte!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply