Helenin slim čajić

 

Obožavam ananas, u svakom obliku. Posebno mi je žao kada moram da bacim korice i onda ih glođem dok ima mesa na njima. Pravim enzime od njih i neku vodnjiku, ali to je uglavnom to. Zato sam se baš obradovala kada sam videla na Instagramu Helenin čaj za mršavljenje jer se tu koriste kore ananasa. U receptu je dat originalan recept Helene Malogorski i na njenom Instagram profilu možete pogledati i kratak video kako se čaj pravi. Ja sam ga korigovala tako što sam stavila duplo više kora od ananasa i znatno manje cimeta. Cimet kuvanjem postaje nekako kašast i sluzav, barem ovaj mleveni cejlonski koji sam imala. Što se mene tiče, lep je i ako se samo doda na kraju pa odstoji pre ceđenja. Helena koristi zelenu steviju, ja sam dodala svega pet, šest kapi tečne jer sam nju imala. Malo sam proučavala i čitala o ovom zaslađivaču. Zelena stevija u prahu je jedina integralna, sve ostalo, kao što su beli prah ili providne kapi su u nekoj meri rafinisani proizvodi te ih kao takve treba izbegavati. Ovaj čaj je odličan i hladan i topao, meni se posebno sviđa sa limunom. Zapravo je podrška dijetama jer daje osećaj slasti kada vam se jede slatko, smiruje želudac i osvežava a praktično nema kalorija. Osim toga, kuća božanstveno miriše na ananas i cimet dok se čajić kuva.

       Potrebno:

 • 2l vode
 • 8 kašika kore ananasa
 • 8 kašika grubo mlevenog cimeta
 • 1,5 gr zelene stevije

Kuvati sve 15 min i ostaviti da odstoji 30 min. Procediti i čuvati u frižideru. Pije se pola litra dnevno i popiti čaj za 4 dana. Ja sam kuvala u šerpi sa 1,5 l vode, kore od pola manjeg ananasa, 1 velikom kašikom fino mlevenog cejlonskog cimeta i pet, šest kapi stevije. Obavezno bih ubacila i krišku limuna na kraju kad se procedi i prohladi.

 

 

 

 

Savete i divne recepte Helene Malogorski možete pratiti i na:

Sajt: http://www.blendologia.eu/tim/115-helena.html

Instagram profil: helenarawandlifestyle

Facebook: https://www.facebook.com/BlendologiaGen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments
 • Marina Majska
  February 24, 2017

  Recept zvuči sjajno i obavezo ga probam. Nego, imam jedno pitanjce – zašto Alex i čaj za mršavljenje stoje u istoj rečenici? 🙂

  • Aleksandra
   February 27, 2017

   Ovo je zapravo čaj za detox, ali ga je autorka tako nazvala, pa i ja se toga držala. Kako sam jela po ceo ananas, jasno je da nisam na dijeti. Ali mi je zaista žao da bacam kore. Osim toga,veoma je osvežavajući, voćni čaj, miriše na trope a zagreva. Idealna kombinacija za zimu, a ova je baš bila grozna.

Leave a Reply