Rescue Remedy za životinje

 

Životinje generalno dobro reaguju na Bahove kapi zato što su neposredne i za razliku od ljudi nemaju toliko slojeva koje bi trebalo tretirati. Kapi se životinjama daju kao i ljudima u brojnim stresnim i urgentnim situacijama ili kada treba korigovati neko ponašanje. To mogu biti: strahovi, agresija, ljubomora, potištenost, tuga… Ono što treba uvek imati pri ruci je Rescue Remedy. Reskju je preparat prve pomoći a kod životinja ga koristimo u situacijama nezgoda, povreda, pre i nakon nekih intervencija. Pošto životinje ne mogu da kažu i objasne šta se desilo, onda je Reskju prvi izbor ako smo u dilemi koje preparate da koristimo kada nismo sigurni šta sa životinjom nije u redu. Kao i kod ljudi, stavimo 4 kapi u vodu koju životinja pije ili stavimo 4 kapi u sprejić pa prskamo oko nje. Ili stavimo u bočicu pa rukom namažemo telo ili povređeno mesto. Ovaj broj  kapi  se odnosi na kućne ljubimce. Ako bi se radilo o velikim životinjama, morali bi prilagoditi broj kapi u odnosu na vodu u koju se kapi nakapavaju.

U poslednjih mesec dana sam imala dva puta priliku da se uverim u moć Reskjua. Prvi slučaj je slučaj mačora moje mame a drugi slučaj mi je poslala prijateljica pre neki dan i njeno iskustvo sa ptičicom.

Moja mama ima mačku i njena dva sina koji su mladi, jaki i  negovani mačori. Vreme u kući uglavnom provode spavajući a u provod idu u dvorište. Jedan od njih dvojice je 2, 3 dana upadljivo dugo spavao, gotovo non-stop. Nije niti jeo niti pio vodu i to je, razumljivo, veoma zabrinulo moju majku(84) do te mere da je ustajala noću da vidi da li diše. Kako nema veterinara u selu gde oni žive, raspitali smo se kod poznanika veterinara šta bi to moglo da bude. Mačor nije pokazivao da ga nešto boli niti je bila vidljiva povreda na telu. Lekar je rekao da je moguće da ima unutrašnju povredu koja se čak ni na ultrazvuku ne vidi uvek. Što bi se reklo, u Božijim je rukama.
Odnela sam zalihu Reskjua i direktno iz bočice mu namazala leđa. Nakon minut, dva je otvorio oči i pogledao me začuđeno. Opet je zaspao ali sam  ga tog prvog dana mazala još dva, tri puta. Ustao je i uzeo malo vode u kome je bio Reskju. Kako tu istu vodu piju i druge mačke i one su konzumirale Reskju, htele-ne htele. To nije slučaj za brigu. Kao i kod ljudi, ako nema potrebe za nekim kapima, telo će apsorbovati tu informaciju bez štetnih posledica. Iako je i sledećih dana spavao puno i izgledao veoma mamurno i nestabilno, mačor je počeo  da jede malo po malo i da pije vodu normalno. Nakon par dana je povratio snagu, počeo da izlazi napolje i nije bilo ni traga bilo kakve bolesti ili slabosti. Ni dan-danas ne znamo zašto nije bio dobro.

 

Moja prijateljica M.je jednog jutra zatekla ptičicu u sobi koja je uletela kroz otvoreni prozor. Kada je htela da izađe napolje, udarila je u vrata i pala na noge. Nije se uplašila kada ju je ona uzela u ruku ali je bila potpuno klonula. Stavila ju je napolje u saksiju i dala joj malo vode. Ptičica je nemoćno  tu sedela nekih pola sata i činilo se da  joj se ne može nikako pomoći. Onda se M. setila Reskjua i bukvalno samo dva puta naprskala oko nje. Ptica se odmah nakon toga podigla, kao da se zahvalila i odletela svojim putem. Kao da se ništa nije ni desilo.

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply