Keshe Foundation-budućnost koja je (možda) već počela

 

Kako vam se čini ova budućnost???

 1. Od Teherana do Njujorka možete stići avionom za 10 minuta.
 2. Voće i povrće raste i napreduje nekoliko puta krupnije bez ikakvih štetnih materija.
 3. Vode okeana zagađene nuklearnim otpadom i hemijom mogu se lako i brzo očistiti.
 4. Potpuno neškodljivim aparatima uspešno se mogu lečiti i najteže bolesti.
 5. Energija koju proizvode generatori čiste energije besplatna je ili vrlo malo košta i dostupna je svim ljudima na planeti. Možete sami napraviti uređaje koji proizvode energiju.
 6. Obrazovanje je dobrovoljno i besplatno.

 

Zvuči kao bajka? Utopija?

Kako se uzme….

Mada mi se i ova prva stavka veoma sviđa jer se u oba grada nalazi više muzeja koji su na mojoj Top 10 listi za posetiti jednog lepog dana, ako već mogu da biram, radije bih izabrala liniju Beograd-Honolulu. Do Surčina mi treba sat vremena, plus dva sata blejanja na aerodromu, plus 10 min do Honolulua, sve to i natrag. Istog dana odeš, brčneš se na Havajima i vratiš u Bg. Fino…
Dobro zvuči osim što još uvek nije komercijalno moguće izvesti jer je u procesu istraživanja i eksperimenata. Tako da svi oni koji moraju da imaju ličnu poslugu, kuvara, kupatilo i sve druge statusne pervezije na trosatnim linijama mogu za sada da odahnu i uživaju.
Što se svega drugog tiče, budučnost je već počela zahvaljujući inženjeru Mehranu Tavakoli Kešu i njegovoj fondaciji.

Mehran Keš je iranski inženjer rođen 1958. god čiji je otac takođe bio inženjer tako da su radijacija i nuklearna nauka pojmovi uz koje je odrastao. Nakon završetka školovanja u Londonu, godinama je radio u space programu vezano za praktična rešenja na dugim putovanjima i boravak u svemiru. Konkretno, kako isceliti bolest i stvoriti hranu u nepovoljnim i ograničenim uslovima u kojima kosmonauti borave, gde nema druge pomoći? Mehran Keš ima nekoliko stotina patenata koji su nastali na osnovu tih istraživanja a osnova svega je nešto što se zove PLASMA tehnologija. Tokom godina, istraživanja u okviru Keš fondacije su se razvijala i danas postoji niz proizvoda koje je moguće kupiti ili napraviti.

Na online shop stranici mogu se kupiti mali generatori energije, bokal koji alkalizuje vodu, olovka koja uklanja bol na telu do 4 cm dubine ili se stavlja u vodu pa se takva voda pije.  Zahvaljujući ovoj tehbologiji moguće je gajiti zdravu hranu ali i lečiti ljude posebnim aparatima koji neki lekari i hirurzi već koriste. Na You Tube možete videti brojna iskustva u lečenju i primeni ovih uređaja.

U okviru fondacije postoji i online edukacija za stručnjake i laike gde se  mogu razmenjivati iskustva u upotrebi ove tehnologije.

Ako je već sve tako divno, zašto onda ne znamo za ovu tehnologiju? Surfujući netom, mišljenja su savim podeljena i ostrašćena. Dok su jedni potpuno oduševljeni, drugi gospodina Keša brutalno napadaju. Keš fondacija je kontaktirala brojne vlade tokom godina i bila je odbijana zbog korporacijskih interesa kojima ne treba besplatna ili jeftina energija za sve. Na kraju krajeva, šta bi bilo sa vojnom, medicinskom, farmaceutskom industrijom ako bi ljudi imali besplatan pristup energiji? Neki programi u Africi su, srećom ipak zaživeli.

Kao potpunom laiku, moram da priznam da mi ništa nije jasno kako funkcioniše plazma tehnologija. Izgleda da nije ni drugima, pa mi je malo lakše:) Jednako mi nije jasno ni  kako radi kompjuter, pa ipak pišem ovo. Sećam se da su iste ovakve polemike i pljuvanja bili i kada su se pojavili prvi kompjuteri, pa telefoni….pa nikom ništa.

Da li je ovo stvarno budućnost ili ne, videćemo i to vrlo brzo….

 

Linkovi:

http://www.keshefoundation.org/about/mehran-t-keshe

http://www.keshefoundation.org/store

 

 

 

1 Comment
 • Marina Majska
  August 20, 2017

  Uvek nađeš nešto novo, zanimljivo i za duboko razmišljanje. Meni je sve ovo jako korisno i volela bih da budem konzument… 🙂

Leave a Reply